Skottar i mig yoggi och havrefras, nu é dé spontankalas!



Nånting mer behövs inte sägas

Det kan verkligen inte bli bättre!

Nu har jag gjort det! Jag beställde skins dvd-box! Världen bästa ungdomsserie enligt mig. Ni som inte har sett det, den går på kanal 5 på söndagkvällarna oftast mellan 22.30-23.30. De sänder nu säsong 2, den är snart slut tyvärr. Desvärre har de bytt skådespelare till säsong 3 som börjar sändas i Storbritannien.

Så underbart, priset blev 16 pund, alltså inte så värst mycket eftersom det både är priset för boxen (2 säsonger) och frakten. Jag är så nöjd, från början kostade nämligen bara boxen 28 pund. 
I allafall när boxen kommer ska jag ha mitt egna lilla marathon med en skål popcorn.


hot n' cold

Startvikt: 1/1-09  96,8kg
Vecka 2: 8/1-09   94,0 kg  (alltså minus 2,8 kg!)
Vecka 3: 15/1-09 93,2 kg (-0,8kg)

Vecka 4: 22/1-09  92,2 kg (-1,0kg)
Vecka 5: 29/1-09 91,6 kg (-0,6kg)

Totalt: - 5,2 kg

Om man räknar på mitt BMI har jag heller inte ett BMI för fetma utan endast övervikt, om nu detta på något sätt skulle kännas bättre. Nja, knappast, men lite kanske. 

Att dansa

Denna bild finns att avnjuta på facebook.  Text och bild Mads.
Objektet på bilden är jag, desvärre.



"Vad-skjutton-är-det-här-för-musik?-dansen.
Här pedagogiskt demonstrerad av Kamilla.

steg 1) Böj knäna rytmiskt upp och ner i takt till musiken.
steg 2) Böj armarna i en 45-gradig vinkel åt ifrån kroppen i en frågande ställning.
steg 3) Ha en bister uppsyn.

Grattis! Du kan dansa kulturvetarnas hedersdans!

Då denna dans är ofta förekommande på kulturvetarträffar pga osämja om bra/dålig musik rekommenderas nya kulturvetare att lära sig den."

.



Yours truly
K

Hälsosam

Blivit en massa läsning idag, känner att jag verkligen måste hinna läsa allt till grupparbetet på tisdag man kan ju inte komma till första grupparbetet med nya gruppen helt oförbered. Så både idag och imorgon kommer det bli mycket läsning samt genomgång av frågor inför träffen.  Måste ta mig samman och komma ut och röra på mig också, det har blivit väldigt lite den här veckan och en del slarvande, framför allt igår då jag överskred mina points med 3,5. Inte bra men jag tror inte att det gör så mycket ändå. Ibland måste man ju får sluta bry sig lite.

Läste i DN idag om feministbloggarna, bra att de finns och att de diskuterar kroppsideal. Jag vet att jag skriver en del om att gå ner i vikt men jag gör det för hälsans skulle jag är ju trots allt överviktig. Och det handlar ju framför allt för mig om att komma ner till en hälsosam vikt av 75kg och definitivt ingen form av svält. Jag får i mig allt jag behöver och lite till i form av nyttigheter och en del onyttigheter. Det jag gör är ju snarare att skapa en sund relation till mat och motion där ingenting i matväg är förbjudet, bara mängden som ska kontrolleras. Äsch nu blev det en hel del svammel, tror jag har läst för mycket idag.


Veckans to do:

måndag: littvet-föreläsning, fixa bok + kompendie, köpa biljett till middagen den 7:e
tisdag:  littvet-sem, hämta F på dagis
onsdag: littvet-föreläsning, ridning + massa plugg
torsdag:  littvet-sem + massa plugg
fredag: hämta reserverad bok+ körkortsplugg
lördag: planera februari
söndag:
plugga

Geblod?

Jobbade imorse, gick upp klockan 5!  Inte roligt alls, det ösregnade och var mörkt ute. Efter jobbet begav jag mig in till stan för att anmäla mig som blodgivare, så nu har jag gjort det. Känns jättebra att göra något för andra.  När jag var in i (jag vet att det låter fel med "i" men det är ju ett köpcentrum) Ringen vid skanstull så helt plötsligt ligger det två män och brottas på golvet, det visar sig att den ena mannen är en snattare. Alla stannade upp och bara stod och glodde på de två männen som låg och sprattade på golvet. Tillslut säger en man "Ska jag ringa polisen?"  Och efter det så börjar folk äntligen röra på sig igen.

Igår hände en heltokig grej hos frisören, men jag orkar inte skriva den historien här för den kommer bli så lång och jag kommer inte alls att lyckas göra den rättvis.

Ja juste, fick tid för att ge mitt första blod den 21/2.

Känn dig träffad....

Otacksamma människor kan ta sig i röven!


.

Startvikt: 1/1-09   96,8kg
Vecka 2: 8/1-09   94,0 kg  (alltså minus 2,8 kg!)
Vecka 3: 15/1-09 93,2 kg (-0,8kg)

Vecka 4: 22/1-09  92,2 kg (-1,0kg)

Elegi

Jag har de senaste dagarna haft lite svårt att äta, eller åtminstone äta mitt dagliga rekomenderade intag, jag har ätit alldeles för snåla maträtter med mycket grönsaker. Men idag ska jag verkligen försöka få i mig rätt mängd under dagen så jag slipper äta så mycket på kvällen. Därför tog jag två makrillmackor till mellanmål idag, så nu känner jag mig pigg.

Bibeln är läst,  snart även Gilgamesheposet mycket spännande epos faktiskt, synd bara att den är några tusen år och att det saknas en del delar.
Imorgon är det tidig uppställning med föreläsning och sedan ska resterande tid spenderas i biblioteket fram till klockan 5 då jag ska infinna mig i Gula Villan för i ordningställande av lokal inför insparken.

Äckligt jobbiga människor på pendeln idag, jag ville bara slita ut ögonen på dem, kunde de inte vara tysta en sekund, sluta hitta på dåliga rim och störa mig i mitt läsande.


Suburban kids with biblical names

Gud, Jesus och den helige ande i alla är, men bibeln är faktiskt ganska så intressant.  Ska för litteraturvetenskapen läsa första Moseboken kapitel 1-25, Höga Visan, Predikaren och Markusevangeliet. Jag har nu kommit till Predikaren och Bibeln får helt enkelt följa med ut i kollektivtrafiken och resterande medpassagerar kommer antagligen tro en massa konstigheter om mig.  Men jag har ju så mycket att läsa så det finns väl egentligen inte något alternativ till det.

O hade en hel massa böcker som jag lånade dock räcker många av dem bara i två veckor så i början på februari så måste jag hälsa på henne igen, inte mig emot!

Måste ladda ipoden med massa bra musik till på torsdag. Jag ska återigen göra en kupp och försöka ta över musiken i Gula Villan. Nya kulturvetare måste lära sig att kommisarie Gadget och  Ghostbuster är vad man ska lyssna på.

Tänkte i början av det här inlägget, ungefär när jag skrev rubriken, att jag skulle lägga in en video med Suburban kids with biblical names, men jag tyckte inte de var så bra, så nått sånt blir det inte, istället spelade min itunes upp låten boom boom boom varför jag väljer att lägga in vengaboys video här:



Vengaboys - boom boom boom

no more kulturvetare

Idag är första dagen på vårterminen, så grymt bra!  Jag är verkligen laddad för att läsa litteraturvetenskap och tänker göra mitt bästa hela terminen.

Veckans to do:

måndag:  info på litteraturvetenskapen kl 16. Hämta böcker hos O.
tisdag:  littvet-föreläsning
onsdag: littvet-föreläsning, ridning
torsdag:  littvet-föreläsning, fest i gula villan
fredag: klippning, info-kväll för grönan
lördag: möjligtvis jobb, södertappen för test av blod.
söndag: plugga skulle jag tro, en hel massa!


Tjyv-vägde mig även idag, fy fy, inte bra att göra det egentligen och jag börjar verkligen undra om vikten den visade stämde nu. För jag kan inte ha gått ner så mycket som den visade! Well time will tell. På torsdag får jag veta.  Måste komma på en belöning sen när jag gått ner de där första 6 kilona. Någon som har nån bra idé?


Little shop of horrors

Musikalen var uppsatt av Viktor Rydbergs gymnasiets avgångselever och de var jätteduktiga. Vissa gånger var det dock lite svårt att höra exakt vad de sjöng för musiken var lite hög, men det var duktiga skådespelarinsatser måste jag säga. 

"Filmen  handlar om den unge floristen Seymour (Rick Moranis) som får tag i en märklig planta, som egentligen är en utomjording. Han döper den till Audrey II, efter sin hemliga kärlek Audrey (Ellen Greene). Plantan lockar många besökare till hans butik, men den har en mörk sida, den lever på människoblod, vilket leder till att Seymour, för att upprätthålla butikens popularitet, börjar döda människor för att föda Audrey II. Audrey II dör i slutet av filmen, till skillnad från den film och scenversion filmen grundas på, där alla dör utom plantan."  - Wikipedia

Detta var dock en lite omgjord verision jag såg då den utspelade sig i Klarakvarteren i Stockholm under 1960-talet. Istället för Seymour så var det Simon och Audrey blev Ådry. 
Det var i allafall en trevlig månadens kulturutflykt måste jag säga. Mer sånt!


polaroid program



Hittade en sida där man kan ladda ner  ett program som gör om ens bilder till polaroider (många bloggar har börjat med det)  dom blir i allafall coola.

En svår och jobbig grej

Det är konstigt, eller det kanske det egentligen inte är, hur man kan relatera till en sångtext. Hur man kan känna att det är precis så som man känner som texten går.  Desvärre är det tycker jag många gånger man känner igen sig i de där  deppiga låtarna, det är inte ofta det är en glad låt.  Just nu tycker jag att en del av mitt liv är som Lars Winnerbäcks låt "En svår och jobbig grej".  Jag älskar hans texter de är fantastiska, varför kan jag inte få känner igen mig i "Visan om frukosten" ?  Den är ju så mysig.



En svår och jobbig grej - Lars Winnerbäck

Sister I'm a poet

Städa, städa, städa. Hela huset är i princip nystädat, allt för mina vänner ikväll.  Hoppas de tar med massa bra filmer som jag inte sett tidigare.
Åh, det ska bli riktigt trevligt, hoppas de också tycker det.
Jag måste sätta mig och knåpa ihop en header/banner eller ja vad det nu kan heta, som är lite personligare. Men jag och bloggs html-koder är inte vänner, den vill inte ändra när jag försöker, usch. Dumma. får ta en dag när jag har ork för att försöka klura ut det.

Nej nu måste jag ta in pajerna så det inte är frusna när mina gäster kommer, förövrigt hade jag och E väldigt trevligt igår, det var länge sen och bör göras om inom en snar framtid, i think!

I couldn't care less.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, jag borde ha gjort mer, varför har jag inte gjort mer? Borde städat lite mer än jag gjort, detta betyder att jag kommer behöva städa imorgon innan mina vänner kommer, kasst!  Ska slänga ihop en tacopaj innan E kommer så jag åtminstone slipper göra det imorgon.
Har i allafall lyckats ta två promenader och uppnått dagens motion.  Ska nog skriva in mitt preliminära schema i kalendern också så att jag har koll på vad som händer de närmaste månaderna. Jag måste även försöka byta ridgrupp igen, den här funkar verkligen inte. T hörde av sig idag och bad mig även köpa några av hennes lektioner, det är grymt.

På söndag sker månadens kulturutflykt, riktigt skojigt ska det bli, har inga förväntningar men tror att de är riktigt duktiga faktiskt.
 



Nu är alla små stjärnor

Dåså, har vägt mig dagen till ära, vågen velade lite och jag förstod ingenting. Men tillslut bestämde den sig för 93,2 vilket jag är nöjd med.  Har nu gått ner sammanlagt 3,6kg sen 1 januari. Vilket betyder att jag har 2,4 kg kvar att gå ner till Alla hjärtans veckan. Det ska nog gå tror jag.

Startvikt: 1/1-09   96,8kg
Vecka 2: 8/1-09   94,0 kg  (alltså minus 2,8 kg!)
Vecka 3: 15/1-09 93,2 kg (-0,8kg)


Hade även opponering idag på uppsatsen, jag är så nöjd, fick betyg och slipper göra om den, grymt glad är jag. Detta betyder nämligen att jag pluggat klart mina första 30 högskolepoäng. Nu ska jag helhjärtat börja fokusera på litteraturvetenskapen, som jag tror kommer bli som en bal på slottet, alldeles, alldeles underbar.

Senare blir det 5km med lilla F, det ska bli skönt, jag längtar lite faktiskt, promenader har blivit som en drog för mig.

Destination unknown

Körlektionen avklarad. Det gick faktiskt riktigt bra, nästa gång blir det mer tätort och trafik.  Läraren tyckte jag va lite för försiktig med gasen vilket i sin tur innebar motorstopp för min del. Något som händer väldigt sällan när jag kör hemma men ofta på körskolan, nervositet?

Lönespecen kom idag, härliga 2000kr kommer inflaxande på kontot lagom till att jag ska köpa nya ridbyxor, och funderar på att boka biljett till Freud cigarr på boulevard den 24:e, med DN:kortet har man rabatt. Någon som kan tänkas agera sällskap?

Ridlektion ikväll, som jag längtar. Sökt jobb också, inte på grönan utan ett annat som jag hoppas på att få, det var trevliga tider, en fast kväll i veckan samt extra vid behov, som skräddarsytt för mig helt enkelt. Hoppas, hoppas! 

Borde läsa fler uppsatser, har läst två av hm.. 6 stycken tror jag. Spännande ämnen men motivationen tryter och imorgon står jag inför min dom. Pisk är vad jag kommer få, jag kommer inte kunna gå!

The question is to drive or not to drive.

Okej så för att nå mitt nyårslöfte med att faktiskt klara körkortet i år, att få stå där med lappen i handen och slippa lova mig själv "att nästa år då ska jag klara det!" så ska jag göra upp en liten strategi, en plan, tajmad och klar in i minsta detalj, typ.

- För det första så ska jag plugga teorin minst en kväll i veckan, ett måste! Lära mig alla skyltar, regler etc. 
- Bokan in körlektion och faktiskt öva "mängdträningen" hemma i mellan, inte bara säga att jag övat.
- Tvinga ut föräldrarna på vägen oftare, med mig som förare.  Om det så bara är till stallet så ska jag köra!
- Göra de förbannande övningarna i böckerna samt testerna jag faktiskt har på internet.

Sådär, detta borde ju strukturera upp mig lite i mitt pluggande och övande inför den stora dagen när jag väl står där med lappen i handen.

Typiskt

När jag väl åt middag efter att ha varit hungrig ett tag så fick jag ont i magen! Så satans jävla skittypiskt. Det är inte värt att äta blodpudding när man får ont i magen. Så extra motion blev det åtminstone.
Ja, om det är någon som undrar så är jag på dåligt humör idag!




Kärleken har aldrig varit till för mig.

Sitter och tittar på AFV, det är folk som får saker i huvudet just nu, och det är inte ens roligt.
Alla mina sinnen är dövade, jag känner inget annat än hunger. Å jag är så jävla hungrig!

Att tro att littvetinstutionen skulle vara en bit bättre än KVLs var en missbedömning från min sida. Universitetsinstutioner kan väl inte kräva någon speciell utbildning för att man ska få jobb där eller? För om de gör det så har de misslyckats rejält med åtminstone två. Oh well, det kan ju vara hungern som talar, vad vet jag?
Hm, det jag vet är i alla fall att jag är bitter och sur, understimulerad och ångestfylld. Allt är uppsatsens fel, jag har ångest inför oppositionen på torsdag, jag vill verkligen inte göra det. Jag kan inte försvara min superkassa uppsats, det går bara inte.

Å, jag har åtminstone fått lite motion idag, ungefär 45 minuter, behöver mer om jag ska lyckas med mitt mål till Alla hjärtans-veckan. Nä, nu får jag lägga i en högre växel, det får nog allt bli en kvällspromenad också.


foto: Moi.

sökes: något/någon som kan bota rastlöshet.

Är så otroligt rastlös, har varit det sen jag lämnade in uppsatsen. Har ingenting att göra, har städat garderoben, typ tvättat allt som går att tvätta städat allt som går att städa.  Jag förstår inte hur någon klarar av att göra ingenting om dagarna, tänk om man skulle vara arbetslös (vilket jag ju nästan är, men jag pluggar ju så) och bara sitta och göra ingenting hela dagarna. Det finns ju saker man kan göra en vis tid, men de tar ju slut.  Åh, jag kommer förgås om jag inte får nått att göra. Kan inte litteraturvetenskapen börja idag! Jag behöver stimulans.

Någon som har en idé på nått man kan göra, i och för sig har jag uppsatser att läsa, men jag hittar ingen ro att göra det. Borde väl plugga körkortsteori, men hur kul är det, egentligen?

Äsch! Bläh, ring mig, jag vill göra nått!
Att vara rastlös inbjuder till mat, det är inte bra, därför promenerar jag nästa benen av mig för att inte äta något istället. Jävla skitjobbigt.  Jag vill inte gå upp i vikt för att jag är rastlös, det är så ovärt. Nej en smäll på fingrarna med linjalen skulle jag behöva så fort jag tänker på att äta något när jag inte är hungrig. Får dricka massa te istället, det ska ju tydligen enligt någon (vem vet jag inte) dämpa hunger så. 

Snart börjar lipstick jungel,  jag vill inte se det, men jag kommer nog göra det endå.  Jag går emot allt idag.

Pulverizen

Veckans to do:

måndag:  Tandläkaren kl 10, läsa uppsatser. Möjligtvis ta kontakt med littvet, instutionen.
tisdag: 
onsdag: körlektion, ridning
torsdag: opponering uppsats.
fredag: chill med E.
lördag: Filmkväll med grönalundarna.
söndag: Little shop of horrors på Maxim


Ja, det är det som är inplanerat för veckan, sen ska jag försöka få in en hel del motion också.
Och nu tänkte jag bjuda på en härlig liten låt så här på måndag förmiddagen.


Entertain me, please!

Dagen (som fortfarande råder) har varit produktiv måste jag säga. Jag har städat mitt rum, hämtat ut mitt guldarmband som jag lämnat in för att få låset bytt och fastsatt en berlock, tagit en 45 minuters promenad i skogen, varit och handlat samt snart är det dags att börja laga mat. Måste göra matlådor till veckan så det blir antagligen italiensk köttfärsgratäng, gott, nyttigt och pointssnålt! Like a glove! Har även hunnit med att boka in en körlektion, den blir på onsdag förmiddag. Dags att ta sig i kragen igen om man vill ha ett körkort i år. Behöver plugga mer teori så jag ska nog köpa bonniers trafikskola till datorn snarast.

Något mer jag vill ha är en Robbie Willams skiva, dom spelade en låt med honom på radio idag och jag kom på att jag faktiskt tycker det är bra fortfarande. Så jag ska nog ta och beställa en nån dag.

Ikväll är det Greek och Skins igen, Skins är så jävla bra!  Undra om det finns nån DVD-box  med den serien, det måste jag nästan kolla upp, för isåfall ska jag köpa den!

Små lustigheter mitt i natten, fick ett skojigt sms av en vän kl 00.58:  "jag är i stan nu och har köpt en dildo på rean".
Min första tanke var, vad har öppet klockan 00.58?
 

huh, vårtecken?



Är väl medveten om att bilden är kass och så, men denna lilla krabat fann jag krypandes på mitt matta för några minuter sedan. Efter långt övervägande slängde jag ut den, jag tror att den går i ide, eller jag hoppas verkligen det.  Efter att tidigare kvällar jagat spindlar tar jag inga risker. Undra hur de hittar in i mitt rum, spindlarna alltså, de är stora rakare inte små beskedliga som bara är. Har några sånna med men vi har överrenskommelse att jag inte dammsuger upp dem om de käkar annan ohyra i form av små flugor och silverfiskar.

jeez, oh gosh!

Igår var trevligt, fram tills att vi skulle gå hem då det påvägen uppstod ett lite missöde, det kunde varit värre skulle jag tro. Jag försökte hantera situationen som ansvarstagande nykter person och känner inte längre någon lust att visa mig bland folk i just detta område. Det var åtminstone inte mitt fel men jag försöka lösa situationen.

Nu tror jag att jag ska lägga det där bakom mig och säga något glatt istället. Jag blev inte bakis trots en del hemkörd öl och annat trevligt. Jag hade ju i och för sig inte trott att jag skulle bli det eftersom att jag i stort sett aldrig blir det. Men nån gång måste ju vara den första.
Nu är garderoberna färdigstädade så det känns skönt för nu vet jag vad jag har och vad jag behöver. Egentligen borde jag ta tag i att läsa uppsatser men jag ska nog skjuta upp det en dag till. Egentligen hade jag tänkt ta en promenad i skogen med stavarna idag men jag känner mig alldeles för trött och det börjar redan mörkna så det får bli morgondagens tillsammans med städning av rummet.

Sista avsnittet av Lost i Austen var igår, åh det var bra. Jag vill se mer i samma stil, hoppas de kan göra fler trevliga miniserier i kostymfilms anda.
Om två veckor ska jag besöka södertappen (blodgivarställe) så jag kan anmäla mig och bli testad för jag behöver införliva lite fler nyårslöften. 

Igår blev jag även kallad/liknad vid Ugly Betty, jag vet inte om jag ska ta det som en förolämpning, jag kanske borde det med jag tyckte det var ganska roligt, och inte är det nått fel på Ugly Betty.  Jag måste fundera på det där, jag tänker i allafall inte glömma det.


Cleaning the wardrobe

Idag, är dagen D. Idag ska jag ta mig ann min garderob, eller jag ska åtminstone börja. Jag ska börja med det enkla, typ underkläder och strumpor, det måste rensas!  Sen får jag nog gå vidare till tröjor och myskläder skulle jag tro för det är en enda salig röra, det är knappt nån mening att stryka en tröja när den är nytvättad för den blir bara skrynklig så fort den hamnar i garderoben.  Waste of time!

Flora är hemma idag, trevligt för mig och antagligen lite skönt för henne för hon slipper gå till dagis.
Sen måste jag eller måste, jag vill träffa P idag, hon ska hjälpa mig färga om mitt hår som har ungefär 1,5-2cm utväxt,  kan inte se så skabbig ut ikväll när man är bortbjuden. Så det måste göras!

Nej nu är det dags att ta tag i dagen så att man får allt gjort. Juste, igår gick jag 14 410 steg, det mesta hittills den här veckan. Vi får se vad helgen har att bjuda på, kanske lite egyptisk dans om jag orkar.


Hoppsan!

Tänker inte nämna vem som blev årets manliga artist för det bör ju alla veta! Tittade dock inte på grammis galan utan satt istället och läste "Bra gift" av Doris Lessing, riktigt bra är den. I allafall, det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att dra på mig lite kläder och ställa mig på vågen. Vilken glad överraskning jag fick! Detta var dock före frukost och man vet ju aldrig så jag åt frukost och ställde mig på vågen igen, och visst visade den precis samma siffror. GLAD!

I allafall, idag ska jag till SU en snabbis och hämta lite uppsatser som det ska vara opponering på, sen blir det antagligen fika med några kulturare.

Fick igår en inbjudan till maskerad nu på fredag, kort om tid att hitta på en kostym men jag har bestämt mig för att gå ändå. Jag har valt att gå klädd som kråkan i Mamma Mu, kanske inte den bästa kostymen, men enkel när det är så kort om tid, grått och svart är ändå basen i min garderob och sen får jag fixa en näbb av något slag. Måste ju köpa födelsedagspresent till värdinnan också. Undra vad hon önskar sig?!


Startvikt: 1/1-09   96,8kg
Vecka 2: 8/1-09   94,0 kg  (alltså minus 2,8 kg!)

.

Imorgon ska jag väga mig, hemma dock! hoppas på stort minus!

En tjuga för en student är verkligen som en femhundring för en rik.

Idag har jag alltså lämnat in min uppsats, det var hemskt! Usch, min uppsats är så dålig och jag kommer få så mycket pisk på opponeringen. Men jag får säkert ett D i slutänden, så det blir nog bra ändå.
Lunchade sedan med A och O, det var trevligt, länge sen vi sågs (innan jul). O hade gått och blivit med lägenhet! trevligt!!
Efter att ha lunchat begav jag mig till min farmor och farfar för att göra dagens goda gärning. Jag skulle hjälpa dem ta ner jullådan från vinden så de kunde ställa tillbaka allt julpynt. Det var åtminstone vad jag trodde att jag skulle göra. Men det visade sig att de hade fler uppgifter som behövdes utföras.  Jag fick gå och handla, gå upp på vinden och ner i källarna, samt att ett batteri skulle bytas i en klocka. Tyvärr hade ju inte deras urmakare öppet så jag erbjöd mig att ta med den till klockskojaren hemma och byta där. Så då fick jag ju göra det.

På tåget hem hade jag i allafall en satans tur, hittade en tjuga. Jag såg den där den låg under sätena i tåget, men den låg långt in, så jag satt ett tag och tänkte ut en plan hur jag skulle få tag i den då det satt en kvinna på sätet brevid det som tjugan låg under. Jag bestämde mig för att tappa mina handskar och lite graciöst böja mig ner och sen även ta tjugan. Sagt och gjort, dock blev det inte lika graciöst som jag tänkt mig. Men en tjuga rikare blev jag i allafall.

Sen träffade jag L eller "Mitten" som hon nu kallas också. Det var år och dagar sen vi sågs så det var trevligt. Vi måste verkligen gå ut och svänga våra lurviga när lönen (studiebidraget) kommer. It's a date!

En tjuga för en student är verkligen som en femhundring för en rik.  Men ack så välkommet!

En riktigt bra dag.

Idag tjuvvägde jag mig lite, kunde inte hålla mig, tycker jag varit så duktig sen nyårsafton och följt mina points och promenerat en hel massa.  Å visst visar vågen det jag vill! Jag tänker inte säga hur mycket förens på torsdag eftersom jag fuskade lite.Men jag kan ju säga nu att det var runt minus 2kg, hoppas på mer på torsdag.

Idag måste jag göra klart uppsatsen för imorgon kommer jag stå på KVL:s expedition vid den här tiden för att lämna i den.
Idag blir det även en riktigt smaskig middag som jag älskar och som faktiskt inte är helt åt helvete för mig som räknar points. Det jag pratar om är tortilla lasagne. Tänkte slänga upp receptet eftersom det är så jävla gott och superenkelt att göra. Enda problemet jag har är att kastrullen eller grytan jag gör det i brukar bli så full.

Tortilla lasagne
ugn: 200°c

4port   och 7p per portion.

Du behöver:
6 st tortillabröd á 40g/st.
4st kycklingfiléer á 125g/st
2st paprikor
200g färska champinjoner
1 gul lök
1tsk flytande margarin
1msk vetemjöl
1dl lättmjölk
1dl riven ost (max 17%)
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl tacosås, typ medel

Skär upp kycklingen, paprika,champinjoner och lök. Bryn det i margarinet. Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i lättmjölken och tacosås. Låt koka ihop några minuter. Varva kycklingröran med tortillabröd (precis som när man gör en vanlig lasagne.) och ost i en lasagneform.Tillaga sedan i ugnen på 200°c i ca 20 minuter.

kom i form!

Stavade runt i skogen med föräldrarna hängandes efter mig, 45 minuter var jag ute, det var riktigt skönt trots att det var cirka  -10grader.
Kom på att jag skulle leta reda på min stegräknare idag, efter att ha rivit ner hela rummet så hittade jag den, min lilla bonus buddy. Man ställer in den efter steglängd och vikt sen är det bara att ge sig ut på promenad.  När jag hittade den så var batteriet slut, men nu har jag köpt nytt så imorgon åker den på.

Satt imorse och läst DN. Söndag, nu har de börjat publicera kom-i-form-tipsen, härligt. Inte för att jag kommer följa dem på något sätt, men för att man får inspiration och motivation av dem. Det är roligt att läsa och inspireras.
Jag har ju satt en målvikt/matchvikt på 75kg och efter det får jag se hur jag mår. 76kg är maxvikten för min längd vilket gör att jag sätter 75kg som mål nu eftersom jag inte vill vara jättesmal utan jag trivs med lite kurvor. Jag skulle nog inte känna igen mig själv utan.

Då tänkte jag i alla fall passa på att tipsa om ett tv-program som drar igång igen ikväll. Det är den brittiska serien skins, jag blev helt överlycklig när jag såg det i tidningen imorse. Det är grymt bra serie. Den första säsongen gick för något/några år sen, men nu sänder de säsong två vad jag förstår. Underbart. Den går i allafall kl 23 ikväll på kanal 5.

Nu ska ipoden städas så jag kan fortsätta tigga ny musik av mina vänner så jag har något att promenera till i vintermörkret.  En av de nya låtarna (som kanske inte är så ny) är den här.



Allt flyter

Har nu läst min uppsats, det är nog inte så jättedålig, eller så är den det. Inte så mycket man kan göra åt egentligen, får jag ett D på den så är jag nöjd!
Tog en tur till mediamarkt med föräldrarna, de ska köpa en ny dammsugare, det känns väldigt onödigt att lägga pengar på sånt, men ibland så måste man ju. Sen tog vi en tur till netonnet,eller lagershop kanske det heter? Jag har i alla fall köpt fem nya filmer idag, var av jag bara sett en av dem tidigare, känns som ett riktigt kap, de kostade ju trots allt bara 198:-  allt som allt.


Nu så här efter min 5 km promenad i kylan är det rätt skönt att bara sitta och slötitta på jönssonligan, det går helt enligt planerna med min motion, det här nyårslöftet kommer gå som en dans att hålla.
Imorgon får det nog bli en promenad i skogen med stavarna. På torsdag ska jag väga mig igen och hoppas på en nedgående kurva.  När jag gått ner mina första tre kilo det här året ska jag nog belöna mig själv med att gå på bio. Finns många bra filmer jag vill se just nu, bland annat Changeling, Eden lake, Allt flyter, The baader meinhof complex. Detta är bara några av alla filmer jag vill se.

02.01.09

Detta skulle kunna vara månadens kulturutflykt men jag bestämmer mig för att det inte är det då jag faktiskt har bokat biljetter till en föreställning senare den här månaden.
Men ikväll är det till Skarpnäcks Kulturhus mina fötter bär mig, Mental issues har spelning, det band min vän spelar i. Det ska bli trevligt, jag slipper vara groupie backstage då jag lyckats hitta sällskap att ha med mig.  

Min uppsats går framåt har lyckats klämma ur mig en sida till, vet inte riktigt vart den passar i hela grejen, men det löser sig.  Min bästa kritiker ska få läsa och tycka, det hon gör allra bäst. Hon har läst allt jag någonsin skrivit i uppsatsväg för skolan, och hon har varit en duktig kritiker för det är få gånger jag fått sämre än ett MVG på uppsatserna.  

Har även lyckats få in min dagliga motion idag, 5km om inte mer! Jag tror verkligen att jag kommer lyckas med ett minus på  6kg till Alla hjärtans dag veckan.




Mental issues - you

01.01.09

Då var snart den första dagen på det nya året över, bloggen lever ännu.  Har idag inte annat än gluttat på ett antal dåliga nyårsdagsfilmer som Dr. Dolittle och How to lose a guy in ten days.  Dock har jag lyckats se något mer sevärt också, en ny serie i fyra delar som går på svt2, Lost in Austen. Jag tycker den var riktigt charmig och ska så fort DN kommer imorgon ta reda på när nästa avsnitt går. Jag har en tjusning för kostymfilmer och olika drama.

Trots att jag varit en sådan soffpotatis idag har jag hunnit med en 5km promenad också, helt enligt schemat. Dags för nya tag med motionen, jag är motiverad. Ett ställe där motivationen och inspirationen fortfarande inte infunnit sig är i uppsatsskrivandet, men, har fått ur mig ungefär 6 A4 sidor vilket betyder att jag behöver ungefär 2-3 till. Jag har mindre än en vecka på mig, men nog ska det gå.

Ja, imorgon ska jag ta tag i uppsatsen och förhoppningsvis även gå och se en vän som har en spelning. Måste bara hitta sällskap att gå dit med. Men det löser sig nog.


RSS 2.0