sista chansen, första försöket

Nytt år, nya vanor?
Visst skulle jag vilja vara kvar i 2008, det är tryggt, säkert, ja hemtamt helt enkelt.  Som för att citera Doris och Medelålders plus stripparna i DN, " Jag tycker det känns läskigt med ett helt nytt år" och "Alla år blir inte goda!"
Men jag kan heller inte annat än hålla med Rocky i På stan "Jag känner att det här året är allt möjligt".

Jag har alltså tänkt ut mina nyårslöften, de är ganska många. Framförallt är den här bloggen ett nyårslöfte, jag ska försöka med hela mitt hjärta att hålla den vid liv fram till årsskiftet 2009/2010.
Så nyårslöften då, de lär väl som sagt bli ganska många och jag ska försöka dokumentera mina framsteg här.

Nyårslöften:

Låta bloggen leva
Kommer bli supersvårt men jag ska verkligen försöka helhjärtat. Jag ska försöka motivera mig själv till att skriva om allt och ingenting minst en gång i veckan. En del bilder ska jag väl försöka få med också, så det finns något att titta på.

Månadens kulturutflykt
En gång i månaden ska jag ge mig ut i stadsjungeln för att söka lite berikande kulturupplevelser, det som kan tänkas hända är en tur till teatern, några långa timmar på museum eller kanske bara ett bio besök eller en guidad visning i tuben.

Ge blod
I år ska jag faktiskt göra det, jag är inte rädd för det så det borde inte vara några problem. Det handlar väl mest om att inte glömma bort och faktiskt ta mig till ett blodgivarställe för att testa blodet och skriva in mig.

Dom där trivselkilona
De ska bort, då de fortfarande är ett antal för många cirka 20. Har ju redan lyckats gå ner, då menar jag bokstavligt gå, 20 kilo. Så det är bara motivationen som ska infinna sig, och det har den!  Så första målet är väl att till 14 februari gå ner 6 kilo. Efter det får jag allt ta fram nya mål.

Ta tag i de där inbillade koncentrationssvårigheterna
Ja, det har varit lite svårt att koncentrera sig på studierna, universitetsstudierna har inte varit riktigt vad jag tänkt mig om jag ska vara ärlig. Förhoppningsvis blir litteraturvetenskapen riktigt rolig så får vi se vad hösten har att bjuda på.

Månadens tips
Tillsammans med kulturutflykten har jag tänkt tipsa om någonting varje månad, exakt vad är oklart men för att motivera mig själv till att blogga tror jag att det kan vara en bra ide.

Spendera mer kvalitetstid med vänner och familj
Ja, nu ska vi börja göra saker ihop, kulturutflykter och andra trevliga påhitt.

Se mindre på TV och mer på SVT
Jag ska återigen försöka bli lite SVT:ad och försöka se lite mindre på alla dessa serier som går dagarna i ända.
 Dock tänker jag fortsätta följa Grey's Anatomy, vem klara sig utan det? och kanske någon annan trevlig serie.



Sådär det var väl det jag hade tänkt att jag ska lova mig själv, vi får väl helt enkelt se hur det går med allt detta. Men det är ju bra löften, och de är inte helt ogenomförbara har jag övertygat mig själv om.
 
Place your bets ladies and gentlemen

RSS 2.0