Moster Millan

Hoppla, detta gjorde 00-talet lite bättre. En knodd på 3535g föddes idag kl 8.52. Vad han heter vet jag inte ännu, men moster har jag blivit. Väldans trevligt och söt var han!

Extra extra! 2009 - ett kaotiskt år!

En nyårskrönika, en årsresumé skulle vara på sin plats om jag var som alla andra. Om jag skulle lista de bästa outfitsen under året, om jag skulle beskriva allt kul jag gjort och hur mycket kärlek jag känt. Men nej, jag tänker lägga 2009 bakom mig, för det har visserligen varit ett kul år, men det har varit ett kaotiskt år. Kontrollerat kaos är överkomligt, men oftast har det bara varit kaos. 2009 har varit ett intressant år, men jag tänker inte lista händelserna, det behövs inte. Jag har jobbat, pluggat och levt. Precis som åtminstone en miljon andra. Inget speciellt.
   Så hur ska 2009 firas av? Jag vet inte, det är fortfarande kaos på den punkten. Innerst inne önskar jag att 2009 kunde gå spårlöst ut i historien, så kommer nog inte bli fallet. Alla dessa 10-i-topp-00-talet är där, det är listor över böcker,filmer,musik,citat, hemska händelser, folk som dött, godaste maten, eh! Allt. Jag orkar inte ens läsa, jag är en av dem som gillat allt det där som alla andra gillat under 00-talet, som gjort att de fått en plats på listan. Men alla de där sakerna som ingen gillat, men som varit 00-talet som får plats på listan, sådant som folk inte gillat. Hur blir det med saker jag gillat som ingen annan gillat, vilken lista får de vara med på? 
  


We are not what you think we are, we are golden!

Jaha, ja, det blir inte så mycket bloggande för jag har inte tid eller lust. Det händer saker, fast samtidigt händer det ingenting. Jag jobbar, that's it. Jag borde göra klart min uppsats. Snart nytt år, varför jag även borde publicera de där löftena jag lovat.
   Jag har börjat fila på dem ordentligt så jag publicerar väl dem någon gång den 31:a. möjligen den 1:a beroende på hur saker och ting ser ut. Sjukt opepp för 31:a vet inte hur något ser ut alls. Det är lite hit lite dit, jag ska vara nykter för jag måste köra bil den 1:a! Till jobbet!

Over n out.

Oh no you didn't

Okej, jag har inte haft fullt upp, eller jo lite kanske, men jag har inte skrivit för att det inte funnits något att skriva om. Jag har fyllt år, men ja, det gör ju alla en gång om året så.  Jag fick en "live-it"-upplevlse av Syster och Henrik. Så den ska vi nog utnyttja till hösten, en spökmiddag i göteborg. Ska blir riktigt roligt. Sen fick jag berså-porslin också, alltid lika roligt!
   Var på arbetsintervju för SF i tisdags och idag fick jag veta att jag fått jobbet. Så imorgon ska jag dit och skriva på papper, fixa kläder och få en liten rund tur. Sen blir det ledig helg, vilket betyder en mindre födelsedagsmiddag för de vänner som orkade ta sig tid, samt firande av Henriks födelsedag. Inte så lugn, men det funkar. Sen måndag och tisdag har jag heldags utbildning på SF. Jag tror verkligen på det här!


You're awesome,get well, happy graduation, you're fired



Fantastiskt!

I wanna be loved by you

För er få som undrar "Hur länge ska hon egentligen hålla på å läsa den där Joyce Carol Oates boken, Blonde hette den vaaa!?" Så kan jag nu med stolthet säga att jag är klar. Mitt mål var innan 2010. Jag tog de sista krafttaget igår kväll. Jag kunde skriva datumet 10/12-09 i min läsdagbok för jag blev klar en kvart innan klockan slog 12. Skönt. Det tog mig en tur-retur till Sollentuna plus 1 timmes läsning i sängen för att fokuserat kunna ta mig igenom de sista 80 sidorna. Det är en tung bok, inget att leka med eller något som man läser utan att koncentrera sig. Nej den boken kräver största möjlig tystnad och jag har hållt på med den sen i sommras, närmare bestämt blir det nog nästan exakt 6 månader sedan jag började på den.
    860 sidor, "bah!" Tänker säkert många, jag har läst längre böcker än så på kortare tid. Absolut det har jag med, men inte med ett sådant krävande innehåll, det är en persons djupaste och allra innersta känsloliv vi får läsa om, and it makes no sense what so ever! Jag har fått läsa om flera sidor många gånger för att jag inte förstått vad jag läst, omläsningarna har inte gjort mig klokare, det är fortfarande lika förvirrande, förvirrande tragiskt, förvirrande vackert. Marilyn Monroe eller Norma Jean Baker som hon helst vill bli kallad av sina vänner, Blonde är inte en riktig biografi om Marilyn, det är en fiktiv historia. Men jag känner ändå att det absolut kan ha varit såhär för Norma, för jag tänker kalla henne Norma, för efter 6 månader har vi blivit som lera och långhalm. Jag känner henne, tror jag. Fast jag kan ju inte vara säker på att jag förstått det. Men vi håller i alla fall ihop. Norma Jean får en speciell plats i min bokhylla, för hon förtjänar inget annat. Joyce Carol Oates har lyckats ge mig en bild av kvinna jag aldrig läst om tidigare, men som de flesta tjejer i min ålder gärna klär ut sig till, har en bild på (gärna den med klänningen som blåser upp) för hon var ju trots allt en sexsymbol, en hollywoodikon. En platinablond sexbomb. Men det är inte därför jag älskar henne, för jag vill nog påstå att jag älskar henne. Norma Jean, flickan som inte förstod sin egen skönhet. Som spelade olika roller genom hela livet.
    Nej, Oates kan inte påstå att det här är sant, vilket jag inte heller kan göra. Men det känns så verkligt att jag vill tro att Marilyn dolde allt det här inom sig, hos Norma.  Jag är tagen, fast. Nu får mina inrammade affischer av Andy Warhols konstverk av Marilyn en ännu viktigare plats i mitt rum, och även jag ska nog rota fram affischen där hon i vit klänning står ovan för tunnelbanan, där hennes klänning blåser upp. Men inte för att hon är så snygg ska hon få en viktig plats, utan för att hon antagligen var så mycket mer än det. Något alla borde sträva efter, utveckling. "Jag kan bättre, jag vet att jag kan bättre, låt mig få göra om." 

                            


I'm not buying you a new car

Hur man kan tappa motivationen, hitta den och sedan tappa den igen! Jag känner att det är svårt att hålla sig motiverad såhär i vintermörkret. Samtidigt börjar det lacka mot jul, stressen över julklappar börjar ge sig till känna, det sista i skolan ska in, nyårslöften som inte infriade. Jag känner mig rastlös men har hur mycket som helst att göra. Men jag kan nog försöka ignorera det ett litet tag till. Jag hade i och för sig ett inspirationsflöde idag. Lyckades skriva hela två sidor på en och en halv timme. Det betyder att jag är nöjd! Imorgon blir det lite mer skrivande, förhoppningsvis hittar jag inspirationen då också.
   Igår spenderade jag en timme på myrorna i Ropsten, köpt mig böcker, igen! Det blev lite Balzác, Kinsella, Woolf, Doyle och Dickens. En trevlig blandning mellan klassiker och chic-lit. Var sugen på en del andra böcker också, men avstod. Jag måste dra en gräns någonstans!
   Satt även och gluttade på SUs kursutbud för hösten 2010. Jag har planer att läsa små kurser på 7,5hp för att få ihop till 30. Jag vill bredda mina kunskaper så mycket som möjligt. Hittade en intressant kurs på filmvetenskapen och genusinstutionen. Kan bli kul.

Spirit in the sky

Har ändrat ämnet till min uppsats, det kändes bäst så. Nu får den bara handla om Låt den rätte komma in. Det blev alldeles för svårt att avgränsa ämnet samt det var svårt att hitta en ordentligt ingång i mitt förra ämne, det hade krävt fler sidor än jag har helt enkelt.
   Har precis läst klart Om tjocka böcker och tunna av Britt Isaksson. Den har tagit lite tid att läsa, inte för att den är speciellt tung och svårläst utanför att andra böcker har kommit mellan oss. Boken är på ungeför 150 sidor om jag minns rätt och handlar om böcker och läsning för oss som redan är inbitna bokfanatiker. Riktigt läsvärd då den ger tips på hur man kan utveckla sitt läsande för att få ut mer av det. Bland annat var det ett tips på att skriva ner vad man läser i en liten anteckningsbok, sjäv har jag visserligen redan fört läsdagbok sedan 2008 så det tipset behövde jag inte. Däremot "res och läs"-tipset var något för mig. Att när man ska resa iväg på semester så läser man böcker som utspelar sig i landet eller den plats man ska besöka. Man kan gärna läsa boken innan resan eller under resan. Resmålet blir lite intressantare än vad en guidebok kan göra det.
   Appropå resande så har jag fått hela fyra vykort den här veckan, två från Belgien, ett från England och ett från Schweiz. Postcrossing är verkligen roligt! Jag har även skickat iväg fem vykort den här veckan, Ett till USA som dock inte kommer registreras som postcrossingvykort utan det är till en utställning som en liten stad i USA genomför, som tack för att man skickar ett kort får man ett vykort skickat till sig Sen har jag skickat vykort till Brasilien, Italien, Finland och Ungern.
   Nu ska jag lugna mig lite i mitt vykorts skickande, har tre kort kvar som jag köpt, dom ska jag skicka sen ska jag vänta med att skicka till nästa år (tur att det inte är långt kvar tills dess!).

Sunshine

Idag kom två vykort i brevlådan, ett från England och ett från Belgien. Postcrossing är verkligen roligt. Så spännande att titta i brevlådan och upptäcka att det ligger ett kort där. Något annat än reklam och räkningar är alltid uppskattat. Dock krävdes det idag lite mer slit med att få tag i korten. Brevlådans lås hade nämligen frusit. Efter allt kämpande i kylan och skuggan bestämde jag mig att ta hunden till skogen innan jag fortsatte slåss med den. En härlig 40 minuters promenad blev det i solen. När jag kom tillbaka såg jag dock att hon blödde från tassen, det var visst en bit av klon som gått av ingen större fara, men frosten gör att saker och ting blir vassa i skogen.
Var även iväg en snabbis till biblioteket och lånade lite böcker jag behövde, en som heter frigjord oskuld, spännande måste jag säga.

Motionen går bra, maten går bra. Jag mår både fysiskt och psykiskt bra just nu, det är verkligen jätteskönt. Jag ska hålla upp det här humöret nu.

Nu ska jag skicka vykort till Brasilien,Ungern,Italien och Finland!


RSS 2.0