England, jaha London? Nej Canterbury och en del annat.

13. Fredag

Klockan ringde 04.10, det sista packades ner och jag begav mig mot Arlanda! Det är svårt att beskriva hur trött jag var men de flesta vet nog hur det känns att bara sova 2 timmar en natt. Ingen hit precis. När jag väl var incheckad och klar, efter några smärre motgångar i säkerhetskontrollen (mina stövlar gjorde att maskinen gav ifrån sig det där underbara pipande ljudet som får en att tro att man faktiskt bär dolda vapen och kanske trots allt är terrorist). Jag insåg snabbt att frukost var prio ett på min lista. Så jag köpte mig en macka och te för hör och häppna 77 kroner! Vilket jävla rån!
   Te och en bok är mitt paradnummer så där satt jag.  Jag hade haft hopp om att kunna avsluta Me and Mr Darcy tidigare så jag skulle sluppit ta med mig tre böcker på planet men så var inte fallet. Lyckades dock läsa klart den innan jag klev på planet, men släppandet var ett faktum. När mackan var uppäten var det dags att bege sig mot gaten, F69, den som ligger allra längst bort! Tack SAS för promenaden!
   Väl på Heathrow hittade jag min väska och fick min andra promenad, mot tuben! In till Vicotria skulle jag så efter ett genomtänkt byte i Hammersmith var jag på plats och kunde möta upp Christoffer som tagit tåget från Canterbury. Hungrig som jag var lyckades vi efter några om och men ta oss från Victoria till Knightsbridge (med ett antal byten vid Green Park). Vi tog en fika på Pauls, där var de väldigt förvirrade Christoffer lyckades få två latte fast han skulle ha en, men vi orkade inte gnälla.
   Harrods blev vårat andra stopp, vi blev runtskickade mellan alla ingångar då det inte är tillåtet att ta in allt för stora väskor i huset (stöldrisken) så tillslut fick vi komma in och lämna  väskan för 3 pund hos några gubbar.
Upp och ner for vi i husets rulltrappor tills vi kände för att åka någon annanstans, men jag kom inte därifrån tomhänt, vi hittade nämligen HMV (His Masters Voice) där inne. Så jag passade på att köpa en julklapp och även tredje säsongen av Skins.  (Skins går inte att få tag på i Sverige, sjukt synd). Efter Harrods lyckades vi hamna vid Piccadily Circus där det var någon sort julmarknad vid en kyrka så där lyckades jag fynda en väldigt fin bild som ska få pryda min väg här hemma.
   Trötta i fötterna tog vi tåget till Canterbury från Victoria, det tog sin lilla tid. Väl i Canterbury blev det middag på en gemytlig brittisk restaurang. Lax blev det för mig, helt godkänd med lite kryddor på.
Klockan 21 var jag nerbäddad under täcket, dödstrött.


Humpty Dumpty meadow, Humpty Dumpty är en välkänd brittisk barnramsa. Karaktären Humpty Dumpty förekommer bland annat i Through the Looking Glass av Lewis Caroll och är fortsättningen på Alice's Adventures in Wonderland.


14. Lördag

Uppe med tuppen! Eller kanske inte, Christoffer är inte den snabbast på morgonen har jag bittert fått lära mig! Men frukosten var god och efter ett tag lyckades vi komma ut genom dörren och promenera ner till "the city center" från Universitetet, det blev cirka 40 minuters promenad i sölig takt.  Vi köpte explorercard till bussen och begav oss med buss 15 till Dover. Det blåste rejält när vi klev av bussen, en kuststad verkligen! Vi promenerade ner genom staden mot havet, där det blåste ordentligt. Vi stirrade en stund på de vita klipporna som på grund av vädret mest såg ut som grå klippor (alltså vanliga klippor!) och promenerade fram och tillbaka längs strandpromenaden. 
   Magen började kurra och vi hade sett ett trevligt cafe, Dickens hette det. Måste tillägga att många författare har fått ge namn åt ställen. Stället var väldigt mysigt men maten var verkligen brittisk, jag beställde en tonfisksallad och fick precis det (tonfisk i en klump, lite sallad,gurka,majs, rödbetor och någon coleslaw).  När vi satt där inne började det ösregna ute, vi kunde inte skjuta upp våran fortsatta resa mot Deal hur länge som helst så tillslut trotsade vi regnet, försökte fälla upp paraplyen (vilket misslyckades på grund av vinden).
  Vi hoppade på buss 15 mot Deal ytterligare en hamnstad. Faktiskt mysigare än Dover måste jag säga, men om möjligt ännu blåsigare! Vi gick ut på piren och där var det nära att vi blåste bort, men det var en hel del människor där och trotsade vinden för fiske. När vi skulle tillbaka till Canterbury tog vi istället buss 14 som gick en annan väg via Sandwich.
   Åter i Canterbury lagade vi middag och tänkte gå på bio, men vi var återigen inte tillräckligt snabba i vändningarna så vi missade tiden för föreställningen. Istället gick vi till ett mysigt stället som hette Café Rouge. De hade sjukt goda brownies med choklad och glass till, de går inte att ge en rättvis bild av hur gott det var. Efter att ha missat sista bussen tillbaka blev det taxi och chauffören svamlade om att han liknade Frankensteins monster.

  
  
 

  
                        
15. Söndag

Dagen spenderades i Canterbury med en del shopping, åt andra än mig själv. Lyckades åter igen köpa en julklapp samt lite annat nyttigt som "Cold n' flu" som finns på boots. Riktigt bra mot förkylningar.  Vi åt lunch på Tiny Tims Tearoom, ett väldigt väldigt mysigt ställe. Det blev dagens soppa som smakade gott men som jag fortfarande inte har en anning om vad den innehöll. Stället var i tre våningar och det var inte speciellt högt i tak, det kändes som något taget ur en brittisk film (kanske t.o.m. en Harry Potter rulle).  Vid kassan hade de en ypperligt fin skylt den löd "Any unattended children will be sold as slaves." De hade även en pianist som satt och spelade hela tiden. Det var verkligen mysigt.
   Middag lagades efter ett besök på Campuslivsen (som inte går att jämför med något annat). Vi köpte även biljetter till 2012, som tyvärr var en besvikelse trots de extra bekväma stolarna och surroundljudet. Vi missade återigen sista bussen men bestämde oss för en uppfriskande promenad på en timme (med en fin uppförsbacke) tillbaka.  Dagen till ära fick jag även träffa en av Christoffers kökskamrater Nicole från Kanada.

  
16. Måndag

Tog tåget till Charing cross då det var både billigare och snabbare, endast 18 pund. Sen bestämde jag mig snabbt att skita i shoppingen och bege mig på lite sightseeing tillsammans med min resväska.  Från stationen lyckades jag lokalisera mig, London eye och Big Ben fick stå motiv för kameran och fungera som riktmärke i mitt mållösa promenerande.  Jag promenerade upp till Victoria med en lite avstickare förbi en marknad. Jag köpte mig en trekantssmörgås (Britternas absoluta favorit lunch) Tog den med mig till Buckingham palace och parken som låg precis utanför. Där intog jag min lunch stirrandes på andra turister som matade ankor och ekorrar. Jag tog mig tillbaka till Victoria och köpte en biljett ut till Heathrow igen.
   Efter incheckning och säkerhetskontroll (denna gång utan stövlarna) shoppade jag loss lite faktiskt. Hittade HMV där inne och köpte mig lite fler DVD:er, bland annat en Austin Powers box. Köpte även en bok, lemoncurd till föräldrarna, te till syster och parfym till mig själv. Riktigt nöjd med mina kap, hungrig som jag blivit köpte jag även en trekantssmörgås med pålägget turkey and cranberries. Det var någon julutgåva. Den var helt okej. Flyget var försenat men jag lyckades ändå ramla in genom dörren hemma i Tumba prick klockan 00.00. 

En lyckad resa måste jag säga.


Kommentarer
Postat av: Lina

vad roligt du verkar ha haft det! :D blir sugen på att åka till england nu ju...:P och som svar på din fråga (om du inte rean sett jonas) så kommer jag hem den 22 dec :)

2009-11-18 @ 18:58:44
URL: http://baver.blogg.se/
Postat av: Katarina, din syyyyssster

Jag vill låna Austin Powers boxen.. HUMOR !!

2009-11-21 @ 09:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0